Veelgestelde vragen over onze time management training

Veel gestelde vragen

Een andere time management training hielp niet

Verandert een time management training je persoonlijkheid?

Nee, je persoonlijkheid verandert niet. Je kunt wel je werkwijze veranderen. Dat gaat niet vanzelf en vraagt oefening. Soms heb je gedachten die als een remparachute je gewenste gedrag afremmen: “ik ben eigenlijk te oud”, “zo ben ik nu eenmaal”, “mij lukt dat toch nooit”, etcetera. Door je overtuiging te lijf te gaan met een energieke gedachte maak je, mits je het voldoende malen herhaalt, een nieuwe verbinding in je hersenen die energie en toewijding genereert.
Een “mentaal dieet” helpt je om je toewijding en discipline te verhogen. Wij helpen je hierbij om aan de hand van je eigen praktijk gericht te werken aan een praktische invulling van tal van time management principes. Zodat je daadwerkelijk de voordelen ervan ervaart en deze verankert in je werkwijze. Lees de uitspraken van onze deelnemers, o.a. een uitspraak van een “chaoot”.

Waarom lukt het mij steeds niet om mijn werkwijze te veranderen?

Veel mensen nemen zich voor dat zij willen veranderen: een betere conditie, minder overgewicht, minder overwerken enz. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Voornemens worden pas echt in actie omgezet als zij zeer specifiek en concreet zijn. Als je van een wens tot een echt resultaat wil komen, moet je goed weten welk gedrag daarvoor nodig is. Daarbij moet je bedenken dat het 20 – 40 dagen duurt voordat een nieuwe werkgewoonte in je systeem is “ingesleten”. Kortom, gedrag is de “Missing Link” tussen voornemens en daadwerkelijk resultaat. In onze time management training coachen we je meerdere keren en geven we je huiswerkopdrachten. Zodat je dagelijks met je gewenste gedrag oefent. Dat helpt je om de gewenste verandering te laten beklijven.

Want Confucius zei het al:

“Zeg het me en ik vergeet het,
Laat het me zien en ik herinner het me,
Laat het me doen en ik onthoud het,
Laat me oefenen en ik leer!”

Lees ook over onze aanpak en hoe die helpt om je werkgewoonten te veranderen

Waarom zou deze cursus mij wel helpen? Wat doen jullie anders?

Dat komt omdat de meeste cursussen time management zich tot 1 dag beperken en de trainer dus jouw praktijkervaringen ná de training niet kent. Het principe “laat me oefenen en ik leer” werkt hier niet. Onze open training bestaat uit twee dagen met 3-4 weken ertussen, zodat je de tips en adviezen kunt toepassen in jouw werksituatie én dat je je ervaringen daarmee kunt delen met de trainer, die je aanvullende adviezen kan geven. Bij onze in-company trainingen heb je zelfs 3-4 trainingscontacten, waardoor het leereffect (lees toepassen) alleen maar toeneemt.

Een tweede reden is dat we jouw werksituatie in de training betrekken. In de open training doen we dat door je te vragen je werk m.b.v. je laptop of tablet mee te nemen naar de training. Bij de in-company trainingen komen we letterlijk naast je zitten op jouw werkplek. We hebben dan goed zicht op jouw Inbox, agenda, takenlijst en andere zaken die in jouw werk belangrijk zijn. Lees meer over onze aanpak en wat deelnemers over onze training zeggen.

Persoonlijke coaching op de werkplek

Hoe is het om op je werkplek tussen collega’s te worden begeleid?

Onze deelnemers blijken dat geen enkel punt te vinden. In tegendeel zelfs! Velen vinden de herhaalde persoonlijke begeleiding op de werkplek juist de belangrijkste reden waarom onze training voor hen wél werkt. En als er echt vertrouwelijke zaken aan de orde komen of als de deelnemer dat aangeeft, dan zoeken we natuurlijk een andere plek.

Wij hebben flexwerkplekken. Is coachen op de werkplek dan zinvol?

Ja. Je hebt misschien dan wel weinig papieren omdat je met een clean desk werkt, maar het beheer van je e-mail, een toegankelijk ingerichte directory, omgaan met interrupties, het bijhouden van je werkvoorraad en het op tijd plannen van je werkzaamheden blijven belangrijke aandachtspunten, juist in een kantoortuin. Als je niet in een kantoortuin begeleid wil worden, kunnen we je ook in een aparte ruimte coachen. Mits je daar kunt inloggen. Lees meer over slim werken in een flexwerkomgeving.

Wij werken met XYZ

Wij werken met Workflow. Wat heb je dan aan time management?

Als je met een workflow of kennis management systeem werkt, is het zaak dat je dat ook goed bijhoudt. Net zo belangrijk is het dat je de acties die in het systeem staan, op tijd afhandelt en proactief omgaat met de in het systeem beschikbare informatie. We merken dat het daar in praktijk vaak aan schort. Bijvoorbeeld dat acties uit het systeem niet in de eigen agenda worden gepland en open blijven staan. Je kunt dus zeker van onze time management training profiteren als je met een dergelijk systeem werkt. We helpen je om de acties in het systeem te vertalen naar je eigen werkplanning.

Wij werken met Lotus Notes. Hebben we dan wat aan jullie training?

Ja, we hebben o.a. voor Moog, de Belastingdienst, Heineken en Omron time management trainingen verzorgd. Allemaal organisaties die met Lotus Notes werken. Lees bijvoorbeeld wat Berry van Mierlo, manager bij de Belastingdienst, hierover zegt.

Resultaten

Hoe zijn de resultaten na langere tijd, bijvoorbeeld na een jaar?

Het merendeel van onze deelnemers lukt het om hun nieuwe manier van werken over een langere tijd vol te houden. Dan moet je denken aan jaren, niet aan weken of maanden. Zij hebben al een aantal maanden geoefend en de voordelen van de nieuwe manier van werken ervaren. Dat motiveert om door te gaan. Lees welk profijt deelnemer Lammert Wierstra nu nog heeft van de training die hij in 2001 heeft gevolgd.

Wat ook helpt is als meer collega’s in je omgeving zo werken. Van een gemeenschappelijke aanpak bij het nakomen van afspraken, de werkwijze m.b.t. e-mail, de omgangsvormen in de kantoortuin, de planning, het bijhouden van gemeenschappelijke Inboxen enz. kan iedereen in het team profiteren. Wanneer je daar behoefte aan hebt, kan er verloop van tijd een Opfris training worden georganiseerd. Lees hier welke resultaten deelnemers behalen met onze training.

Is training zinvol voor mensen die ontkennen dat zij inefficiënt zijn?

Missing Link heeft uitgebreide ervaring met deelnemers die zich niet zelf hebben aangemeld, maar bijvoorbeeld op advies van hun manager of collega’s de training volgen. Soms zitten mensen dusdanig vast in hun vertrouwde werkpatronen, dat het erkennen en herkennen van het feit dat zaken efficiënter en effectiever kunnen, een belangrijke eerste stap is. Missing Link houdt deze deelnemers – op tactvolle wijze – een spiegel voor en maakt hen bewust van hun verbeterpunten. En ja, als iemand helemaal niet in de spiegel wil kijken, dan slaat geen enkele training aan. Want je kunt iemand naar de bron brengen, maar diegene moet wel zelf willen drinken.

Waar en wanneer

Waar en wanneer en worden de trainingen gehouden?

De data voor de in-company time management trainingen worden altijd in overleg met de deelnemers en de opdrachtgever vastgesteld. Klik hier voor meer informatie.

Wat kost het

Hoeveel tijd kost de training mij?

De trainingstijd bij de in-company training bedraagt 8 uur, verdeeld over 4 dagen. De open inschrijving training duurt 2 dagen. Naast de trainingstijd besteed je ook tijd aan het uitvoeren van  werk gerelateerde opdrachten. Hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt, is afhankelijk van je individuele situatie. Wil je meer informatie? Klik hier.

Wat kost de training?

De prijzen van de open inschrijving training vind je hier. Voor in-company trainingen brengen we een offerte uit. Een offerte voor een in-company training kun je hier aanvragen.

Wil je meer weten?

Over onze in-company time management trainingen op de werkplek, klik hier.

Je kunt ons natuurlijk ook bellen: 06 – 16.37.00.77. We geven je graag advies.