4.3 Universiteit Utrecht Reinoud Vissers - Missing Link efficiency : Time management en meer

Ik was het spuugzat om me door de omstandigheden te laten leven

Reinoud Vissers, hoogleraar Faculteit Geowetenschappen, Universiteit Utrecht

“Mijn kamer is enorm opgeruimd. Eén van mijn studenten vroeg of ik nu geen ruimtevrees heb. Ik moest laatst voor een collega iets uitzoeken en ik had het zó. Ik hoef letterlijk geen stenen meer opzij te leggen als ik iets nodig heb. Mijn opgeruimde en toegankelijke archief scheelt uren zoeken. De opzet van parallelle archieven was een gouden tip.

Ik wilde van kwadrant I naar kwadrant II en was het spuugzat om me door de omstandigheden te laten leven. Het werk loopt nu veel lekkerder. Alles gaat efficiënt en ik heb niet meer het gevoel dat ik geleefd wordt. Ik vraag me bewuster af of ik voldoende tijd neem voor een klus en plan nu ook tijd in om mijn acties uit te werken na een bespreking.

Ik zit nu inderdaad vaker met mijn armen over elkaar om na te denken over wat ik ga doen. Het maken van tijdgerelateerde afspraken bespaart mij een hoop gezeur. Ik heb de termijnplanning van de komende 3 weken geheel onder controle. De valkuil zit nog in de planning van de komende 3 à 4 maanden. Ik wil daar nu een halve dag voor gaan zitten en ook deze planning uitwerken. Ik was me bewust van de mogelijkheid om te delegeren, maar ik doe het nu ook daadwerkelijk. Aan de relaxte manier waarop ik les geef, kan ik merken dat ik tijdwinst heb.”

Terug