Time management training voor teams op de werkplek

In-company Team efficiency training

Deze training is een vervolg op de individuele efficiency en richt zich op het realiseren van een goede samenwerking met je collega(s). Met als resultaat minder “ruis”, duidelijke verwachtingen en heldere gemeenschappelijke werkafspraken waar iedereen veel plezier van heeft.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die in de praktijk veel samenwerkt. Dat kan een secretariaat zijn, een manager en management assistent, collega’s die een duobaan hebben of project-groepen en andere teams waarbij gemeenschappelijke werkafspraken belangrijk zijn voor goede resultaten.

Gaat het in jullie samenwerking ook zo?

 • De gemeenschappelijke Inbox loopt voller en voller. Het beheer doe je samen met je collega’s, maar ieder doet dat op zijn eigen manier. Met als gevolg dat niet duidelijk is wie welk mailtje behandelt en zaken soms dubbel worden gedaan of juist blijven liggen.
 • Je collega is er een dag niet en jij wordt gebeld en gemaild over zaken waar je niets van af weet. Of je weet niet de weg in zijn/haar archief. Jij staat altijd voor iedereen klaar en je collega zegt regelmatig “nee”. Zodat iedereen bij jou aanklopt.
 • Je manager mailt je de hele dag door en verwacht dat je overal meteen op reageert. Hij/zij informeert je slecht en het afgesproken werkoverleg schiet er vaak bij in. Waardoor jij veel branden moet blussen. Hij/zij stopt veel tijd in zaken die jij beter zou kunnen doen.
 • In je team wordt weinig afgestemd waardoor alles op het laatste moment moet gebeuren. Jullie team- of werkoverleg schiet er regelmatig bij in.

Wanneer (een deel van) deze zaken in jouw team voorkomen, dan kan onze Team efficiency training nuttig zijn.

Aanpak: eerst de basis in orde maken

Op vakantie kom je met handen en voeten een heel eind. Maar om je samenwerking te verbeteren, is het wel handig om dezelfde taal te spreken, figuurlijk natuurlijk. Daarom volgen deelnemers aan de Team efficiency training eerst met elkaar de Individuele efficiency training. Jullie krijgen daarin dezelfde informatie, tips en adviezen en worden ieder individueel gecoacht. Zodra op deze manier een gemeenschappelijke basis is gelegd, zetten we samen de volgende stap naar het verbeteren van de team efficiency.

1 + 1 = 3

Om de team efficiency te verbeteren inventariseert de trainer eerst de huidige samenwerking en de knelpunten daarin. Vervolgens organiseren we één of meer teambesprekingen waarin jullie samen met de trainer gemeenschap-pelijke werkafspraken maken en een actieplan opstellen om deze te implementeren. Dat kan gaan over knelpunten in de samenwerking die de trainer tijdens de individuele coaching gesprekken zijn opgevallen. Maar ook over samenwerkingsaspecten zoals bijvoorbeeld:

 • Beheer functionele mailbox(en)
 • Beheer gemeenschappelijke werkvoorraad
 • Voortgangsbewaking gemeenschappelijke acties
 • Beheer gemeenschappelijke informatie
 • Vervanging en overdracht bij afwezigheid
 • Afspraken over te verlenen diensten aan interne en externe klanten
 • Beheer Inbox en agenda van de manager

In de teambesprekingen werken we toe naar een eindresultaat waar we met z’n allen blij van worden. Lees hier wat opdrachtgevers zeggen over de resultaten voor hun team.

Wil je meer weten?

Over onze in-company time management trainingen op de werkplek, klik hier.

Je kunt ons natuurlijk ook bellen: 06 – 16.37.00.77. We geven je graag advies.