Het werkt zodra je het gaat doen!
Je wilt graag veel dingen tegelijk doen. En liefst snel. En ook nog goed natuurlijk. En loopt daarin vast. Eén van de belangrijkste lessen van time management is dat je keuzes maakt over wat je wel doet en wat je niet doet. Makkelijker gezegd dan gedaan. Kennis, apps en tools kunnen helpen, maar time management is vooral “zelf management”, focus en proactief gedrag. Competenties die je gelukkig kunt ontwikkelen.
Wat heb je aan kennis die je niet gebruikt?
Medewerkers die een training volgen passen slechts 10 tot 20 procent van wat zij geleerd hebben daadwerkelijk toe. Hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie Toon W. Taris legt hiermee de vinger op de zere plek. Een laag rendement als je het afzet tegen de kostbare tijd en energie die je in een training stopt.
20 m/v tegelijk door de wasstraat? Nee dus!
En dat is eerlijk gezegd precies de reden dat wij niet geloven in het toespreken van volle zalen. Een mannetje of 20 (of méér) in de zaal, een spetterend verhaal, een trainer met humor en de tips klinken heel bruikbaar. Vol goede voornemens ga je weer aan het werk. Om er al snel achter te komen dat er van alle goede voornemens bitter weinig terecht is gekomen. Leuke dag, veel geleerd, maar weinig resultaat. Zonde van je tijd en geld eigenlijk. Bij ons loop je dat risico niet zo snel.
Privé onderwijs dan? Ja dus!
“Dat is de theorie, in onze praktijk gaat dat anders” gaat bij ons niet op. We geven geen algemene adviezen, maar spelen in op jouw taken, jouw werkstijl en jouw behoeften. Persoonlijke aandacht is de kern in onze aanpak. Om te zorgen dat woorden in daden worden omgezet.
.
Je werkplek wordt een leerplek. We begeleiden je aan je eigen bureau. Want dáár moet je presteren terwijl de e-mails binnenkomen, de telefoon gaat en collega’s “even” iets komen vragen. We komen naast je zitten zodat we je kunnen helpen met je Inbox, je agenda, je werkvoorraad en je planning. We geven je adviezen die zijn afgestemd op jouw praktijk.
Je begint al voordat de training begonnen is
Je doet vóór de start van de training onze efficiency test. Zo weten jij en de trainer vooraf wat de verbeterpunten zijn. We spreken een persoonlijk actieplan af en vertalen je test en je persoonlijke leerdoelen naar concrete werk gerelateerde opdrachten.
Veranderen gaat niet in 1 dag
Niemand kan in één dag zijn gedrag veranderen, al ben je nog zo gemotiveerd. Daarom begeleiden wij je een paar keer. Onze stijl kenmerkt zich als “weinig woorden, veel daden”. We zijn betrokken en charmant vasthoudend. Bij iedere coaching spreken we werk gerelateerde opdrachten met je af. Waar we de volgende keer op terug komen. We bespreken je ervaringen en je krijgt aanvullende adviezen. Nogal grondig, maar het werkt wel: jouw goede voornemens worden concrete resultaten.
Onze training levert je 4x “ja” op
Onze praktische en persoonlijke aanpak is erop gericht dat je na afloop van de training deze 4 vragen met “Ja” kunt beantwoorden:
- Heb je de training als positief ervaren?
- Heb je voldoende geleerd?
- Pas je de tips en adviezen toe?
- Wegen de resultaten op tegen je investering in tijd en geld?
We evalueren met jou de resultaten van je training. Lees hier wat deelnemers vertellen over hun resultaten.
Aanbevelingen die hout snijden
De evaluatieresultaten en onze bevindingen vervatten we in een kernachtige rapportage. Tijdens de training kunnen ons zaken opvallen over de werkwijze en werkomstandigheden van teams of afdelingen, zoals bijvoorbeeld vergaderwijze, omgangsvormen in de kantoortuin, onduidelijke functieomschrijvingen en ontoegankelijke afdelingsarchieven. Hierover doen we aanbevelingen in de rapportage.
We geven de fakkel door
In een evaluatiegesprek met de opdrachtgever lichten we de resultaten en onze bevindingen toe. En adviseren we de opdrachtgever hoe je het vuur brandend kunt houden na de training. Bijvoorbeeld door periodiek efficiency aandachtspunten met individuele medewerkers en/of met het team te bespreken. Dat werkt stimulerend en onderstreept je commitment als manager. Want efficiënt werken gaat nog beter als je het samen doet. Toch?